Kullanıcı Adı
Şifre
Şifremi Unuttum
Ana Sayfa | Konu Özetleri | Deneme Sınavları | Soru Bankası | Duyurular | Sınav Sonuçları | Personel İlanları | 19 Mart 2024 Salı
Konu Özetleri
KPSS-A Konuları
KPSS-B Konuları
KPSS-SB Konuları
Deneme Sınavları
KPSS
KPSS-A
KPSS-SB
Bilgi
 Online Ziyaretçi: 10
Arama
 
Soru Bankası
KPSS Soruları
KPSS-A Soruları
KPSS-SB Soruları
Diğer Sınavlar
Sınav Sonuçları
KPSS Sonuçları
KPSS-SB Sonuçları
Diğer Sınav Sonuçları
İnsan Kaynakları
Personel İlanları
Sorularla KPSS
Verimli Ders Çalışma
Kişisel Gelişim
İlkyardım
Linkler
İlköğretim
Gezi Rehberi
Ansiklopedi
İlköğretim Kaynakları
Son Depremler
Web Hosting
Sayısal Loto
Şans Topu
İnternet Rehberi
İlkyardım Eğitim Mrk.
İlkyardım Eğitim Mrk.
 
  1. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) nedir?
    KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır. (14)
  2. 2012 yılı KPSS sınav tarihleri nedir?
    -Lisans düzeyindeki adaylar için 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde 2012 yılı KPSS sınavı gerçekleştirilecektir.
    -Önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki adaylar için 23 Eylül 2012 tarihlerinde 2012 yılı KPSS sınavı gerçekleştirilecektir. (20)
  3. 2012 yılı KPSS sınavına başvuru tarihleri nedir?
    -Lisans düzeyindeki adaylar için 2012 yılı KPSS sınavına başvuru tarihleri
    09 Nisan 2012 ile 18 Nisan 2012 tarihleri arasındadır..
    -Önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki adaylar için 2012 yılı KPSS sınavına başvuru tarihleri
    18 Haziran 2012 ile 4 Temmuz 2012 tarihleri arasındadır.. (20)
  4. Sınav tarihinde tarihinde önlisanstan mezun olacağım Lise mezunu olarak sınava girebilirliyim?
    Sınav tarihi itibariyle önlisans diploması almaya hak kazanmış adayların ortaöğretim düzeyinden sınava başvuramazlar. KPSS sınavına yapılacak başvuruların son günü itibariyle, bir alt öğrenim düzeyinden sınava girilmemelidir. (29)
  5. Sınava başvuru tarihi itibariyle lisans mezunuyum Lise mezunu veya Önlisans mezunu olarak sınava girebilirmiyim?
    KPSS LİSANS'a son başvuru itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar LİSE MEZUNU VEYA ÖNLİSANS MEZUNU OLARAK bu sınava başvuramazlar. KPSS sınavına yapılacak başvuruların son günü itibariyle, bir alt öğrenim düzeyinden sınava girilmemelidir. (29)
  6. Lisans sınavına başvurdum Önlisans ve Lise mezunu olarak da sınava başvurabilirliyim. Başvurmuş olursam sonuç ne olur?
    KPSS LİSANS’a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların KPSS LİSANS başvuruları iptal edilir. Lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz. Adayların "Ben bu açıklamalardan haberdar değildim" deme hakları bulunmamaktadır. Adayların eşit koşullarda yarışmalarına imkân tanımak amacıyla getirilen bu düzenlemeye uyulması gerekmektedir. Aksi halde, yarın tercih işlemleri sonrasında atama yapılsa dahi, kamu kurumu, adayın başvuru tarihi itibariyle bir üst öğrenimden mezun olduğunu tespit ederse atamayı iptal edecektir. (29)
  7. Önlisans öğrencisiyim fakat KPSS LISANS SINAVI İTİBARİYLE MEZUN olamayacağım sınava hangi düzeyden başvurmalıyım?
    KPSS Lisans sınavı tarihi itibariyle mezun olmamış adayların sınava önlisans düzeyinden girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu adaylar istiyorlarsa sınava ortaöğretim düzeyinden girebilirler. Sınava ortaöğretim düzeyinden giren adaylar, daha sonra mezuniyetleri değişse dahi sınava hangi düzeyden girmiş ise o düzeyden KPSS tercih işlemlerine katılması gerekmektedir. KPSS sınavına yapılacak başvuruların son günü itibariyle, bir alt öğrenim düzeyinden sınava girilmemelidir. (29)
  8. Sınava ortaöğretim düzeyinden girdim fakat tercih yapılma sürecinde önlisansım bitti tercihimi hangi düzeyden yapmalıyım?
    Sınava hangi düzeyden girmiş ise o düzeyden KPSS tercih işlemlerine katılması gerekir. (29)
  9. Kpss de A Grubu Kadrolar hangileridir?
    A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar içindir. (14)
    A Grubu Kadrolar kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Aday Meslek Memurluğu (Dışişleri Bakanlığı), Maiyet Memurluğu (Kaymakam Adaylığı) gibi kadrolardır. (14)
    Bu sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. (14)
  10. Kpss de B Grubu Kadrolar hangileridir?
    B Grubu Kadroları; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar içindir. (14)
  11. 2 yıllık önlisans mezunuyum Kpss A Grubu Kadrolar için sınava girebilirmiyim?
    Kpss A grubu kadrolara başvurabilmek için tercih aşamasında Lisans düzeyinde okul mezunu olmanız gereklidir. (14)
  12. 2007 yılında KPSS Tercih Kılavuzda Kaç kişi istihdam edilmiştir?
    -2007/1 de KPSS-2007/1 Tercihlerinde Kılavuzda öğretim mezunları için 49, önlisans mezunları için 1913 ve lisans mezunları için 1177 kadro ve sözleşmeli pozisyon bulunmaktadır. (1)
    -2007/2 de T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme 333 adet lisans düzeyinde 4/B sözleşmeli pozisyon bulunmaktadır. (2)
    -2007/3 de Ortaöğretim mezunları için 2 ve önlisans mezunları için 100 kadro bulunmaktadır. (3)
    -2007/5 de ortaöğretim mezunları için 5.868, önlisans mezunları için 3.749 ve lisans mezunları için 6.244 kadro ve sözleşmeli pozisyon bulunmaktadır. (7)
  13. KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlara hangi puanlar ile başvurabileceklerdir?
    Lisans mezunları KPSSP3; önlisans mezunları KPSSP93; ortaöğretim mezunları KPSSP94 puanı ile başvurabileceklerdir. (1)
  14. KPSS Tercih Kılavuzuna göre yerleştirme tercihleri nasıl yapılacaktır?
    KPSS Tercih Kılavuzuna göre yerleştirme tercihlerini adaylar İnternet üzerinden kendileri yapabilecekleri gibi, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine 3,00 YTL ödemek suretiyle bu yöneticiliklerden de ÖSYM’ye İnternetle gönderebileceklerdir. (1)
  15. KPSS de Tercih yapılma süresi uzatılır mı?
    KPSS de Tercih yapılma süresi  kesinlikle uzatılmaz. (1)
  16. KPSS Tercihlerimi ÖSYM’ye posta yoluyla gönderebilir miyim veya tercih listemi elden verebilir miyim?
    ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. (1) Üzerinde çalış ma yaptığınız listeyi ÖSYM'ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM'de hiçbir şekilde işleme konmayacaktır. Sadece internetten yapılan tercihler geçerlidir.Tercihler internet yoluyla yapılacaktır. (11)
  17. KPSS’ye başvurma işlemlerini kim yönetir?
    ÖSYM’nin, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları sınav başvuru merkezlerince yürütülecektir. (4)
  18. Kpss sınavı sonuçlarını özel kuruşlar da kullanabilirler mi?
    Yönetmelik kapsamına girmeyen yurtiçindeki ve yurtdışındaki kurum ve kuruluşlar, istedikleri takdirde, amaçları doğrultusunda bu sınavın sonuçlarını kullanabilirler. (14)
  19. Almanyada yaşıyorum Kpss sınavına burada girebilir miyim? Kpss sınavı nerede yapılacak?
    Türkiye'de il merkezlerinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) Lefkoşa'da yapılacaktır. (14)
  20. KPSS sınavının Cumartesi sabah oturumuna girmem gerekiyor mu?
    Adayların tümü Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah veya Pazar öğleden sonra oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. Adayların bu kararı vermeden önce Tablo-1 ve Tablo-2'yi incelemeleri yararlarına olacaktır. (14)
  21. KPSS’ye başvurma işlemleri sırasında ne kadar ücret yatıracağım?
    Sadece Cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 35,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 55,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine girecek olan adaylar 75,00 YTL; tüm oturumlara girecek adaylar 95,00 YTL sınav ücretini bankalara yatıracaklardır.  (4)
  22. KPSS sonuçları A Grubu ve Öğretmen Kadroları için sınav tarihinden itibaren ne kadar süre geçerli olacaktır?
    Sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır. (14)
  23. KPSS’ye başvurma işlemlerini nereden yapacağım?
    Başvuru merkezlerine gelen adaylar Kılavuz ve Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını alabileceklerdir. (4)
  24. Üniversite 3. sınıfta öğrenciyim Kpss sınavına girersem geçerli olur mu?
    KPSS'ye mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar baş vurabilecektir. (14) (19)
    Adayların KPSS sonucu ile, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar ve öğretmen kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır. (4)
  25. Tercih yapacağım ama okulumdan mezun olamadım tercihlerim geçerli olur mu?
    Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye gönderildiği tarihte, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihini ÖSYM'ye bildirdiği tarihte mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. (11)
  26. Kpss sınavında hangi sınav oturumlarına katılmam gerekiyor?
    Tüm adaylar KPSS’nin Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Öğretmen adayları Cumartesi öğleden sonraki oturuma da gireceklerdir. A Grubu Kadrolar için sınava girecek olan adaylar, Pazar sabah, Pazar öğleden sonra veya Pazar günü yapılacak her iki oturuma da girip girmeyeceklerine kendileri karar vereceklerdir. (4)
  27. Cumartesi sabah oturumunda hangi konulardan sınava gireceğim?
    Önce Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içeren soru kitapçığı verilecek, bu testlerin cevaplama süresi sonunda cevap kağıtları ve test kitapçıkları toplandıktan sonra da Yabancı Dil Sınavına girecek adaylara Yabancı Dil Testi soru kitapçığı ve cevap kağıdı verilecektir. (14)
  28. Kpss 'de sınavlarının süreleri kaçar dakikadır?
    Cumartesi sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin cevaplandırılacağı birinci bölümün süresi iki saat (120 dakika), Yabancı Dil Testinin cevaplandırılacağı ikinci bölümün süresi bir saat (60 dakika); Cumartesi öğleden sonra oturumunun süresi ikibuçuk saat (150 dakika), Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra oturumlarının süresi ise üçbuçuk saat (210 dakika) olacaktır. (14)
  29. KPSS sonuçları,ne zamana kadar geçerli olacaktır?
    KPSS sonuçları Sadece A Grubu ve öğretmen kadroları için, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır. (4)
  30. T.C. Sağlık Bakanlığının yerleştirme yapılacak sözleşmeli pozisyonları ödenecek ücretlerin kaynağı nedir?
    T.C. Sağlık Bakanlığının yerleştirme yapılacak sözleşmeli pozisyonları ödenecek ücretlerin kaynağı açısından iki bölümlüdür. Sözleşmeli pozisyonların bir kısmına atanacakların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek, bir kısmının ücretleri kurumların döner sermaye gelirlerinden karşılanacaktır. (5)
  31. Yüksek öğretim programlarından mezun olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamayanlar Öğretmenlik için başvurabilecekler mi?
    Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon eğitimi olmayanların, Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Kararı'nın 7 ve 8'inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleri ile sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atamalarından sonra gelmek şartıyla; Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Karar eki Çizelge'de yer verilen yüksek öğretim programlarından mezun olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamayanların, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSP10)'nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine başvuracağı alanın minimum taban puanı da esas alınarak başvuruları kabul edilecektir. (6)
  32. Öğretmenlik için baş vurabilmede aranan Kpss puan türü nedir?
    Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSP10) dur. (6)
  33. Kimler Öğretmen Olur?
    "Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak." Daha detaylı bilgi için http://personel.meb.gov.tr/upload/kimler_ogretmen_olur.pdf (21)
  34. Öğretmen olmak istiyorum Cumartesi sabah oturumunda yapılacak olan Genel yetenek ve Genel kültür sınavına girmem gerekiyor mu?
    Kpss10 puanı hesaplamasına Genel yetenek ve genel kültür sınavından alacağınız puanların etkisi şöyledir: Genel Yetenek 0.30 , Genel Kültür 0.30 , Eğitim bilimleri 0.40 (Kaynak Tablo2) (6)
  35. Kps10 puanım 65 , Öğretmenlik için başvurabilir miyim?
    KPSSP10 puanı 75 ve daha yukarı olanlar alan öğretmenliklerine başvuracağı alanın minimum taban puanı da esas alınarak başvuruları kabul edilecektir. (6)
  36. Öğretmenlik için başvurabilmek için mutlaka pedagojik eğitim almış olmam gerekiyor mu?
    Kpss10 puanı 75 ve daha yukarı puan alanlar pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine başvuracağı alanın minimum taban puanı da esas alınarak başvuruları kabul edilecektir. (6)
  37. Eğitim Fakültesi mezunuyum pedagojik formasyon almam gerekiyor mu ?
    Eğitim Fakültesi mezunlarından aranmaz. (6)
  38. Aynı alana atanacak Öğretmen adaylarının yerleştirilmesinde uygulanacak yöntem nedir?
    KPSS'den alınan KPSSP10 puan üstünlüğü esas alınır. Puanların eşit olması durumunda ataması yapılacak adayın seçiminde; Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri testindeki doğru cevap, bunun da eşit olması durumunda bütün testlerdeki toplam doğru cevap sayısı fazla olana, bununla da eşitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasına başvurulur. (6)
  39. Öğretmenlik başvurusu yapacağım Hizmet yükümlülüğü borcum var ne yapmalıyım?
    Hizmet yükümlülüğü bulunan adayların başka bir kuruma başvurmaları hâlinde bu yükümlülüğe ilişkin borcunu ödemiş olması gerekir. (6)
  40. Baska bir kurumda çalışmaktayım. 4 yıllık yüksekokul mezunuyum. Başkanlığınıza bağlı Sağlık Meslek Liselerinde öğretmen olarak çalışmak istiyorum. Ne yapmam lazım?
    İlk atama, açıktan atama, açıktan ilk atama, kurumlar arası ilk atama, kurumlar arası yeniden atama Bakanlığımız Personel Genel Müdürülüğü yetkilidir.(22)
  41. Okulumun adına değişti veya yer verilmedi ne yapmalıyım?
    Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarih ve 119 sayılı Kararı'nın geçici 2'nci maddesine göre; Karar eki Çizelgede yer verilmeyen, ancak daha önceki kararlarda yer alan ve adları değişen yüksek öğretim kurumlarının lisans düzeyindeki öğretmenlik programlarından mezun olanlar, bu Esaslar eki çizelgede yer alan denk oldukları yüksek öğretim programı mezunları gibi değerlendirileceklerinden başvuruları alınacaktır. Ancak, bu kapsamda olanlar alanlarının ve adlarının değiştiğini okullarından alacakları belgeyle belgelendireceklerdir. (6)
  42. Bilgisayar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamladım Bilgisayar alanına başvurabilir miyim?
    Talim ve Terbiye Kurulunun 24/01/2006 tarihli 8 nolu Ek Karar'ın geçici 7'nci maddesine göre; lisans öğrenimi üzerine Bilgisayar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlayanlar, lisans döneminde aldıkları kredinin en az %30'u kadar krediyi Tezsiz Yüksek Lisans Programında Bilgisayar alanına ait derslerden aldıklarını belgelendirmeleri hâlinde Karar eki Esaslar ve Çizelgede belirtilen Bilgisayar alanına atanabileceklerin atanmalarından sonra gelmek üzere 2007 yılı atama dönemiyle sınırlı olmak üzere Bilgisayar alanına başvurabileceklerdir. (6)
  43. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokuluna kayıt yaptırıp mezun oldum, Beden Eğitimi Öğretmenliğine başvurum kabul edilecek mi?
    21/05/1999 tarih ve 99-64 sayılı Hacettepe Üniversitesi Senato Kararı'ndan önce Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokuluna kayıt yaptırıp mezun olanların, söz konusu Senato Kararı doğrultusunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programı ile eşdeğer sayılarak Beden Eğitimi Öğretmenliğine başvuruları kabul edilecektir. (6)
  44. Pedagojik Formasyon aranacaklarda nereden alınan belge geçerlidir?
    "Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans", Millî Eğitim Bakanlığı veya Millî Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği çerçevesinde yurt içinde açılan "Pedagojik Formasyon" ve 33 kredilik "İlköğretim Sınıf Öğretmenliği" Sertifika Programlarından herhangi birini başarı ile tamamlayanlar. Bu kapsamda açılmayan yurt dışındaki üniversitelerden (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil) alınan pedagojik formasyon belgeleri geçerli değildir. (6)
  45. İngilizce alanına kimler başvurabilecektir?
    Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Kararı kapsamındaki ek Çizelgede yer verilen lisans düzeyinde İngilizce öğretim yapan bölümlerinden mezun olanlar ile ek çizelgede herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak olarak gösterilen programlardan mezun olup "Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)"'nda (B) ve daha yukarı düzeyde puan alanlar başvurabileceklerdir.
    İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programını tamamlamış olma koşulu aranmaksızın Almanca ve Fransızca Öğretmenliği bölümleri ile Almanca ve Fransızca bölümlerinden mezun olup Bakanlıkça veya Bakanlık ile YÖK işbirliği ile açılan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarıyla tamamlayanlar en az 40 kredilik İngilizce eğitimi aldığını belgelendireceklerdir. (6)
  46. Öğretmen olarak atanacaklarda aranacak şartlar?
    Adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan koşulları taşımakla birlikte Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarih ve 119 sayılı Kararında belirlenen ve alanlar itibarıyla hizalarında gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olmak, Sağlık durumunun Türkiye'nin her bölge ve iklim şartlarında öğretmenlik görevini yapmasına engel olmadığını tam teşekküllü hastanelerden son altı aylık süre içinde alınacak "Öğretmen olur." kayıtlı sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek, Öğretmenlik için yapılacak başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak, Öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede ceza almamış olmak, Adaylık dönemi içinde sağlık durumu hariç, görevine son verilenlerden öğretmenlik için son başvuru tarihine göre üç yılını doldurmuş olmak, Yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olanlar açısından Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Kararı'nda belirtilen yükseköğretim kurumlarının aynı alana denkliği Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olmak, "Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans", Millî Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile açılan 21 kredilik "Pedagojik Formasyon", 33 kredilik "İlköğretim Sınıf Öğretmenliği" ve İngilizce Öğretmenliği için 31 kredilik "İngilizce Öğretmenliği Sertifikası" Programlarından herhangi birini başarı ile tamamlamış olmak (Eğitim Fakültesi mezunlarından aranmaz),
    Öğretmenlik başvurusu yaptığı alanla ilgili bir yüksek öğretim programından mezun ya da başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olmak (Lisans öğreniminin ara sınıflarında girilen sınav sonuçları geçersizdir),
    ÖSYM'ce yapılacak KPSSP10'da atanacağı alan için Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üstünde puan almış olmak,
    Askerlik yükümlüsü olanlara başvuruları esnasında, elektronik başvuru formunda yer alan, "Askerlik hizmetimi yaptım.", "Askerlik hizmetimi yapmaktayım.", "Askerlik hizmetinden muafım." ya da "Askerlik hizmetim tecil edilmiştir." seçeneklerinden birini işaretleyerek beyan etmek ve atanması durumunda beyan ettiği seçeneği belgelendirmek,
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaz. (6)
  47. 41 yaşındayım Öğretmenlik için başvurabilir miyim?
    Öğretmenlik için yapılacak başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak gerekir. (6)
  48. 4 yıl önce Adaylık dönemi içinde görevine son verildi öğretmenlik için başvurabilir miyim?
    Adaylık dönemi içinde sağlık durumu hariç, görevine son verilenlerden öğretmenlik için son başvuru tarihine göre üç yılını doldurmuş olmak, (6)
  49. Öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede ceza aldım öğretmen olabilir miyim?
    Öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede ceza almamış olmak, (6)
  50. Hangi okul mezunları Öğretmen olabilir?
    Adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan koşulları taşımakla birlikte
    Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarih ve 119 sayılı Kararında belirlenen ve alanlar itibarıyla hizalarında gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olmak, (6)
  51. Üniversite Üçüncü sınıf öğrencisiyim öğretmen olmak için Kpss ye girsem geçerli olacak mı?
    Öğretmenlik başvurusu yaptığı alanla ilgili bir yüksek öğretim programından mezun ya da başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olmak (Lisans öğreniminin ara sınıflarında girilen sınav sonuçları geçersizdir), (6)
  52. Askerliğimi yapmadım öğretmen olabilir miyim ?
    Askerlik yükümlüsü olanlara başvuruları esnasında, elektronik başvuru formunda yer alan, "Askerlik hizmetimi yaptım.", "Askerlik hizmetimi yapmaktayım.", "Askerlik hizmetinden muafım." ya da "Askerlik hizmetim tecil edilmiştir." seçeneklerinden birini işaretleyerek beyan etmek ve atanması durumunda beyan ettiği seçeneği belgelendirmek, (6)
  53. Kpss Tercih işlemlerimi nereden yapacağım?
    http://kpss.osym.gov.tr/ adresinden. (9)
  54. Kadro ve pozisyonlara başvurmak için aranan nitelikler ve bu niteliklerin kodları nelerdir? (10)
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24985&DOSYAISIM=nitelikler.pdf
  55. KPSS-2007/1 Tercih Kılavuzundan kaç tercih yapabilirim?
    Kılavuzda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlardan koşullarını karşıladıklarını, 15'i geçmemek üzere tercih sırasına koyacaklar ve tercihlerini sırasıyla, bu Kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'ye internet yoluyla göndereceklerdir. (11)
  56. KPSS sonuçlarına göre hesaplanacak olan Kpss Puan türleri neleri kapsar? (15)
    ftp://dokuman.osym.gov.tr/2007KPSSKILAVUZ/TABLO-2.pdf
  57. 2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarına göre kamu kurum veya kuruluşlarının kadrolarına veya sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirildim ve atandım
    2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarını kullanarak bu Kılavuzda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilirmiyim?

    2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarını kullanarak bu Kılavuzda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapma hakları bulunmamaktadır. (11)
  58. Daha önce yerleştirmem yapıldı, fakat atamam yapılamadı. Kpss 2010 adayı olarak yapacağım işlemler nedir?
    ÖSYM'de atanamadığına dair bir bilgi bulunmayan adayların bu Kılavuzdan tercih yapmaları mümkün olmayacaktır. Bu nedenle, bu adaylar ekranda tercih alanına ulaşamayacaklardır. İnternette tercih hakkının olmadığı bilgisi bulunan adaylar tercih yapmak istiyorlarsa, yerleştirildikleri kurum veya kuruluşlardan yerleştirildikleri kadro veya pozisyona atanmadıklarını gösterir resmi bir belge alarak bu belge ile birlikte ÖSYM'ye şahsen başvurmaları gerekmektedir. Daha sonra ÖSYM'ye gelecek olan belgeler işleme konulmayacaktır. (11)
  59. 2004-KPSS'ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinde girdim ve 2006-KPSS/1'e de girmiş bulunuyorum yerleştirme işlemlerinde hangi sonuç geçerli olacaktır?
    2 0 0 4 ve 2006 yıllarında farklı düzeylerde sınava girilmişse, yerleştirmede son girilen sınavdaki öğrenim düzeyi ve bu düzeyde alınan puan göz önünde tutulacaktır. Bir başka deyişle, 2004-KPSS'ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar, 2006-KPSS/1'e girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/1'in sonuçları; 2004-KPSS'ye ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar 2006-KPSS/2'ye önlisans düzeyinde girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/2'nin sonuçları geçerli olacak; 2004-KPSS sonuçları geçersiz sayılacaktır. (11)
  60. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan programları koşulu birden fazla ise ne yapmalıyım?
    Bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterlidir. (11)
  61. Tercih yapmak istediğim kadro ve sözleşmeli pozisyonları belirleyip ,sıraya koyarken karışık olarak sıralayabilirmiyim?
    Kadro ve pozisyonları isteğinize göre karışık olarak sıralayabilirsiniz. Bu hazırlığı yapmanız için bu Kılavuzun 6. sayfasındaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. (11)
  62. Tercihlerin yapılabilmek için nasıl şifre oluşturabilirim?
    internette www.osym.gov.tr adresinden KPSS Tercih işlemleri alanına girilmesi, "Şifreyi Oluştur" alanına tıklanması, açılan ekrandan T.C. Kimlik Numarası, ad, soyad, baba adı ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi ve adayın kendisinin belirleyeceği şifreyi ekrandaki açıklamalar uyarınca oluşturması gerekmektedir. Bu şifre daha sonraki tercih ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları gereklidir. Bu şifrenin sonradan aday tarafından değiştirilmesi veya unutulduğu takdirde aynı yöntemle yeniden oluşturulması mümkün olabilecektir. (11)
  63. KTC uyruklu adayım T.C Kimlik Numarası yerine ne yazacağım?
    Sınava başvururken kullandığınız numarayı; 2004 ve 2006 yıllarında yapılan sınavların ikisine de girenler ise 2006-KPSS'de kullandıkları numarayı kullanacaklardır. (11)
  64. Bilgisayarda bana ait olmayan bilgiler geldi ne yapmalıyım?
    Klavuzun 3.8. maddede açıklanan yönteme göre hareket etmeliyiz. Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız Klavuzdaki 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve sözleşmeli pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Ekrana girdiğiniz tercihler tamamlandıktan sonra ekranın sol üst köşesindeki "Tercihlerimi Kontrol Et" alanını tıklayınız. Ekrana tercihleriniz açık adıyla gelecektir. Bu adlarla listenizdeki adları dikkatle kontrol ediniz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. (11)
  65. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından nasıl emin olmacağım?
    Ekranda "Tercihleriniz ÖSYM'ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır." ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada "Yazdır" alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. (11)
  66. 2004 veya 2006 KPSS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından bir kadroya ya da sözleşmeli bir pozisyona yerleştirilmiş olduğunuz için tercih yapma hakkınızın olmadığı görülmekte ama sizin böyle bir durumunuz yok ise ne yapmalıyım?
    Yerleştirildiğiniz kadro ya da pozisyona ilgili Kurum tarafından atanmadığınızı gösterir resmi bir belge alarak süresi içinde ÖSYM'ye başvurmanız gerekmektedir (11)
  67. Tercihleri internetle ÖSYM'ye gönderilmesi tamamlandıktan sonra bu tercihlerde değişiklik yapabilirmiyim?
    Tercihleri internetle ÖSYM'ye gönderilmesi tamamlandıktan sonra bu tercihlerde değişiklik yapabilirmiyim mümkün olmayacaktır. (11)
  68. Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM'nin ilgiliinternet sayfasına girip T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi yazdıktan sonra, ÖSYM kayıtlarında size ait cinsiyet, doğum tarihi, mezun olunan program/alan ve mezuniyet düzeyi bilgilerimde değişiklik yapmak istiyorum ne yapmalıyım?
    Kılavuzdaki "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği"ne yazınız, değişikliklerle ilgili onaylı resmi belgelerin fotokopilerini bu dilekçeye ekleyiniz ve bunlar ile birlikte ÖSYM'ye şahsen başvurunuz. Mezun olunan program/alan bilgisinde bir değişiklik yapacaksanız bu Kılavuzdaki Tablo-5A, Tablo-5B veya Tablo-5C'deki kodları kullanmanız zorunludur. (11)
  69. Öğrenim düzeyim değişti tercih aşamasında ne yapabilirim?
    Öğrenim düzeyi, sınava girilen düzey olduğu için bu alanda değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır. Ekranda mezuniyet tarihiniz gün, ay ve yıl olarak görülmektedir. Bu tarihte değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişikliği ekranda kendiniz yapabilirsiniz. Bu alan boş ise bu alanı doldurmanız zorunludur. (11)
  70. Aynı düzeyde birden fazla sınava girildim ve daha önce yerleştirmem yapılmadı Kılavuzdaki kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerinde hangi puanım kullanılacaktır?
    KPSS puanlarından yüksek olanı kullanılacaktır. (11)
  71. Yerleştirme işlemlerinde iki aday aynı puanı alırsa nasıl yerleştirileceğiz?
    Adaylar aynı puanı alırsa , arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
  72. Tercih yerleştirme sonuçlarını adaylar nereden öğrenecekler?
    ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM'ce yazılı olarak kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecektir. Bir kadro veya sözleşmeli pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum veya kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.
  73. KPSS Sınavında ÖSYM tarafından yerleştirildim.Başka bir sınav veya mülakat yapılacak mı?
    ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve sözleşmeli pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır.
  74. Atama için gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiğim kurum veya kuruluşuna teslim edemedim atamam ayapılacak mı?
    Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşuna teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
  75. KPSS'de yüksek puan aldım bu kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etder mi?
    KPSS'de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.
  76. Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunmak istiyorum ne yapmalıyım?
    Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, bu sonuçların internet yoluyla açı klanmasından itibaren, en geç 30 gün içinde bu Kılavuzdaki "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği"ni kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 YTL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir. (11)
  77. Sınav tarihinde 17 yaşındaydım sınavım geçerli olacak mı?
    Sınav tarihi itibarıyla en az (18) yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre kazai rüşt karar almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının girilen sınav tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir.). (11)
  78. Tercih edilecek kadroların başvuru şartları arasında mesleki öğrenim görmüş olmak şartına ilave olarak ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmak şartı yer alması halinde,nasıl bir uygumala yapılacak?
    Tercih edilecek kadroların başvuru şartları arasında mesleki öğrenim görmüş olmak şartına ilave olarak ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmak şartı yer alması halinde, mesleki öğrenimi olanların ayrıca bu mesleklerle ilgili ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmaları şart değildir. (11)
  79. Başvuru şartları arasında "MEB'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak" niteliği aranan kadrolara başvurabilmek için nereden belge almalıyım?
    MEB'den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası, MEB'den Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası
    Adaylardan istenilen sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığından veya Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış olması gerekmektedir.
    Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir. (11)
  80. "M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olmak için nereden belge almam gerekecek?
    Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, "M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir. (11)
  81. Başvuru şartları arasında "B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK" niteliği aranıyor ama benim C Sınıfı sürücü belgem var tercih edebilirmiyim?
    "B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK" niteliği aranan kadroları, "C", "D" ve "E" sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir. (11)
  82. Ortaöğretimde yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı oldum” , ya da “yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Ortaöğretim kurumlarından mezun olduğumu belgelendirdim”, ya da “yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı oldum”, “yabancıdil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun oldum” .Başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece "İNGİLİZCE BİLMEK" gibi bir yabancı dil bilme şartının yer alması halinde tercih yapabilirmiyim?
    Tercih yapabilirisniz. (11)
  83. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak yaş şartı varmıdır?
    Müracaat tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak. Gerekmektedir. (12)
  84. Sözleşmeli olarak Sağlık Bakanlığında istihdam edileceklerde aranılacak yaş şartlar?
    Sağlık bakımından köyde veya beldede çalışmasına engel hali bulunmamak.(Bu durum sağlık kurulu raporu ile belgelenecektir) (12)
  85. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde en az kaç puana sahip olmalıyım?
    KPSS'ye girmiş ve halen geçerlilik süresi bitmemiş olan KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak. Gerekmektedir. (12)
  86. Kpss için ÖSYM ye başvurumu yaptım ama sınava katılamıyacağım , yatırdığım ücreti geriye alabilirmiyim?
    Başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen; sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez. (14)
  87. Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı, Askeri Adalet Teftiş Kurullarında,Devlet Senfoni Orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı olabilmek için Kpss sınavına girmem gerekiyor mu?
    Yukarıda sayılan Kurumlar 8.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile (Resmi Gazete: 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı) yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin kapsamı dışındadır. (14)
  88. 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan 2004-KPSS ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan 2006-KPSS/1 sınavlarına girmiş iki arkadaşız 2010 yılında kpss ye girersek puanımız yükselir mi?
    10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan 2004-KPSS ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan 2006-KPSS/1 sınavlarınasonuçları 30 Haziran 2008 tarihine kadar geçerliliğini korumaktadır. Bu sınavlara girmiş A Grubu Kadrolar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvuracak olan adaylar puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2010-KPSS'ye girebilirler. (14)
  89. Kpss sınavı yapılma tekniği nedir?
    Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacaktır.
  90. Engelliyim Kpss sınavına gireceğim ne yapmalıyım?
    Engelli adayların memur kadrolarına atanmaları ile ilgili mevzuat tamamen ayrı olduğu için, engelli adaylara KPSS sonuçları ile ilgili atamalarda herhangi bir ayrıcalık tanınmayacaktır. Ancak engelli adaylar diğer adaylar için belirlenmiş koşullarda sınava girmek istiyorlarsa 2010-KPSS'ye başvurabileceklerdir. (14)
    Engelli adaylar sınav sırasında yardımcı istedikleri takdirde, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları engel durumlarını gösteren ve üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası da bulunan sağlık kurulu raporunu, kendi durumlarını ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ekinde, daha önce KPSS'ye girmemiş olan adayların başvuru merkezi yetkilisine teslim etmesi, daha önce KPSS 'ye giren adaylardan başvurularını internet yoluyla kendileri yapmış olanların bu belgeleri ÖSYM'ye posta ile göndermesi zorunludur. (14)
    Sınavda, gerekli olduğu hallerde engelli adaylar için okuyucu / işaretleyici görevlendirilecek, okuyamayacak derecede görme engelli olan adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmayacak, bu adayların sınav puanları sınavda sorulmayacak sorular göz önünde tutularak hesaplanacaktır. Bu adayların dışındaki engelli adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylar gibi yapılacaktır. (14)
  91. Kpss sınavında uygulanacak testler nelerdir?
    Cumartesi Sabah
    Genel Yetenek
    Genel Kültür
    Yabancı Dil

    Cumartesi Öğleden Sonra
    Eğitim Bilimleri

    Pazar Sabah
    Hukuk
    İktisat İşletme
    Maliye Muhasebe

    Pazar Öğleden Sonra
    Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
    Ekonometri
    İstatistik
    Kamu Yönetimi
    Uluslararası İlişkiler
  92. Kpss Sınavında uygulanacak testlerin kapsamları nedir? (14)


  93. Sosyal Güvenlik kuruluşundan emekli aylığı alıyorum KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan pozisyonlara müracaat edebilirmiyim?
    Müracaat edemezler. (16)
  94. 16 yaşındayım Sanat okulunu bitirdim Kpss ye girebilirmiyim?
    Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler haricindeki adayların Sınav tarihi itibariyle en az (18) ya ını tamamlamış olması gerekir. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre girilen sınav tarihinden önce kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. (17)
  95. Boyum 1.68 itfaiyeci olabilirmiyim? 29 yaşındayım itfaiyeci olabilirmiyim? Bayanım İtfaiyeci olabilirmiyim?
    İtfaiyeci olmak için gereken şartlar Boyu 1.70 m , 28 yaşından büyük olmamak, Erkek olmak gerekmektedir. (17)
  96. Yaşım 20 Silahlı Özel Güvenlik görevlisi olabilirmiyim?
    Silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlileri için Kanunda yaş sınırı bulunmamakla birlikte, 6236 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeli in 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrası hükmü doğrultusunda 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyece inden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır ve kendilerinden 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı doğrultusunda kamuya ait sağlık kurullarından alınacak silahlı özel güvenlik görevlisi olur ibareli sağlık kurulu raporu istenecektir. (17)
  97. Sajyer hava trafik kontrolorü olmak için gereken şartlar nelerdir?
    Herhangi bir lisans programından mezun olmak.
    Erkek adaylar için Muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak. Rercihin yapılacağı yılın 1 ocağı tarihi itibariyle 25 yaşından gün almamış olmak.İngilizce dilinde KPDS sınavından en az 70 veya TOEFL sınavından en az 193 veya IELTS sınavının her bölümünden en az 6,5 veya FCE sınavından en az A veya CAE sınavından en az C veya CPE sınavından en az C düzeyinde puan aldığını belgelemek.ICAO ANNEX'1 deki sağlık kriterlerine sahip olmak. (17)
  98. Muhafaza memuru olmak için gereken boy şartı nedir?
    Gümrük Müsteşarlığı Muhafaza Memuru kadrolarını tercih edecek adayların 3944 sayılı Gümrük Muhafaza ve Muamele Sınnıfı MemurlarõıTeşkilatı Hakkında Kanunl gereği; boy uzunluğunun net olarak erkeklerde 1,71 metreden, kadınlarda ise 1,61 metreden kısa olmaması gerekmektedir. (17)
  99. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi ve daktilograf kadroları için şartlar nedir?
    -Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
    -En az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
    -Meslek liselerinde okutulan daktilografi ders kitabından seçilip yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak.(23)
  100. Adalet bakanlığına memur olabilmek için gerekli puan kaçtır?
    5435 sayılı Kanunda yapılan değişiklik ile atamaları doğrudan Bakanlıkça yapılanlar dışındaki adlî ve idarî yargı ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri personelini alımı yapılırken hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksek okulu mezunlarına öncelik tanınacaktır. Bu kadrolara ilk defa atanacaklar merkezi sınava girip en az yetmiş puan alanlar arasından adalet komisyonlarınca hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksek okulu mezunlarına öncelik tanımak kaydıyla sözlü veya gerektiğinde uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre seçilirler." (23)(23)
  101. Adalet Bakanlığına memur alımında önceliği olanlar?
    "Zabıt kâtipliği, cezaevi katipliği ve daktilograf kadrolarına yapılacak atamalar hariç olmak üzere, sözlü sınava, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlükleri personeli için merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilân edilen kadro sayısının on katı, diğer memur kadroları için, beş katı kadar aday çağırılır. Hukuk fakültesi veya adalet meslek yüksek okulu mezunlarından merkezi sınavda en az yetmiş puan alanlara, ilân edilen kadro sayısının on veya beş katı aday içerisinde öncelik verilir." (23)(23)
  102. Kamu personeli bu sınava girebilir mi?
    Evet, gerek memur olsun gerekse sözleşmeli personel olsun (KİT II sayılı cetvel, 657- 4/B, Teşkilat Kanunlarına göre sözleşmeli personel vs.) gerekse de gerekse de işçi, geçici işçi, geçici personel, 2914 sayılı Kanuna tabi öğretim elemanları bu sınava girebilmekte ve sınav sonrasında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılabilmektedir.
  103. Asil memur ile aday memurun, sınava girmesi açısından bir farklılık var mı?
    Aday memur olarak çalışanların memuriyete giriş sınavları sonucuna göre kurumlarının muvafakatiyle naklen atanması mümkündür.
  104. Kpss Yönetmeliğini nereden okuyabilirim?
    Başbakanlık resmi web sitesinden
    http://www.basbakanlik-dpb.gov.tr/ali/DMS/sayfa5.htm (24)
  105. Kpss başvuru merkezleri listesine nereden ulaşabilirim?
    2007 KPSS Başvuru Merkezleri link: http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=25014&DOSYAISIM=2007KPSSBM.pdf
  106. Yüksek lisan veya Doktora mezunuyum. Mezuniyet bölümüme hangi bölümü yazmalıyım?
    Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapacaklar, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutacaklardır.(25)
  107. Mevcut şifrelerimi hatırlamıyorum ve şifrem yok. Ne yapmalıyım?
    Mevcut şifrelerini hatırlamayan ve şifresi olmayan adayların "Aday İşlemleri Sistemine Giriş" alanında Şifre Edin işlemlerini takip etmeleri gerekmektedir
    Link: http://ais.osym.gov.tr/Anonim/SifreHatirlat.aspx (26)
  108. 2008 KPSS (Ortaöğretim/Önlisans) Başvuru Merkezleri nereleridir?
    2008 KPSS (Ortaöğretim/Önlisans) Başvuru Merkezleri Duyurusu
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=30188&DOSYAISIM=2008_KPSS_BM.pdf (27)
  109. 2008 KPSS (Ortaöğretim/Önlisans) Başvurularında İzlenecek Yol nedir?
    2008 KPSS (Ortaöğretim/Önlisans) Başvurularında İzlenecek Yol Duyurusu
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=30187&DOSYAISIM=2008_KPSS_Onlisans_Yol.pdf (28)

Kaynaklar

  1. KPSS-2007/1 Tercihleri ile İlgili Basın Duyurusu http://www.osym.gov.tr/Yonlendir.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF39FDFE811AF88F01
  2. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Alımı için Tercih Toplanması ile İlgili Duyuru http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF9C2E1B7526D2958A
  3. KPSS-2007/3 Tercihleri İle İlgili Duyuru http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF5D90DEC72434D695
  4. 2007 KPSS Basın Duyurusu (A Grubu ve Öğretmenlik) http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF371D42C1019AB9A7
  5. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın Sözleşmeli Pozisyon Alımı İçin Tercih Toplanması ile İlgili Duyuru http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF2747D9FFFE7A1226
  6. 2007 KPSS Öğretmen Adayları için Milli Eğitim Bakanlığı Duyurusu http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24976&DOSYAISIM=MEBDuyuru.pdf
  7. KPSS-2007/5 Tercihleri ile İlgili Basın Duyurusu http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FFE6DB75D0F6D6C383
  8. 2007-KPSS Cevap Anahtarı ile İlgili Duyuru http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FFAE3866D3F016E184
  9. KPSS-2007/7 Tercih İşlemleri http://kpss.osym.gov.tr/
  10. KPSS-2007/1 Tercih Kılavuzu http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF7D0957740CAA6F1D
  11. KPSS-2007/1 Tercih Kılavuzu Genel Açıklamalar http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24985&DOSYAISIM=Genel.pdf
  12. KPSS-2007/2 Tercih Kılavuzu Genel Açıklamalar http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24986&DOSYAISIM=GeneLAciklamalar.pdf
  13. KPSS-2007/3 Tercih Kılavuzu Genel Açıklamalar http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24987&DOSYAISIM=GENELACIKLAMALAR.pdf
  14. 2007 KPSS KILAVUZU (A Grubu ve Öğretmenlik) Genel Açıklamalar ftp://dokuman.osym.gov.tr/2007KPSSKILAVUZ/GENELACIKLAMALAR.pdf
  15. KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI SONUÇLARINA GÖRE HESAPLANACAK OLAN KPSS PUAN TÜRLERİ ftp://dokuman.osym.gov.tr/2007KPSSKILAVUZ/TABLO-2.pdf
  16. KPSS-2007/4 Tercih Kılavuzu Genel açıklamalar
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24989&DOSYAISIM=GENELACIKLAMALAR.pdf
  17. KPSS-2007/5 Tercih Kılavuzu Genel açıklamalar
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=24990&DOSYAISIM=GENELACIKLAMALAR.pdf
  18. Kpss 2007 sayısal bilgileri
    http://www.osym.gov.tr/Yonlendir.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FF2355FA44949AC48E
  19. 2006 KPSS/2 Kılavuzu
    ftp://dokuman.osym.gov.tr/2006KPSS2KLVZ/2006KPSS2KLVZ.pdf
  20. 2012 Yılında Yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavlarına dair Duyuru
    http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A7968681BD26B336D6743
  21. MEB Personel Genel Müdürlüğü
    http://personel.meb.gov.tr/upload/kimler_ogretmen_olur.pdf
  22. MEB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı
    http://sdb.meb.gov.tr/sorular.html
  23. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
    http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2006/05/20060509-7.htm
  24. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik
    http://www.basbakanlik-dpb.gov.tr/ali/DMS/sayfa5.htm
  25. 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS) - Lisans Kılavuzu
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=30059&DOSYAISIM=KPSS2008LISANS_KILAVUZ.pdf
  26. Aday İşlemleri Sistemi
    http://ais.osym.gov.tr/
  27. 2008 KPSS (Ortaöğretim/Önlisans) Başvuru Merkezleri Duyurusu
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=30188&DOSYAISIM=2008_KPSS_BM.pdf
  28. 2008 KPSS (Ortaöğretim/Önlisans) Başvurularında İzlenecek Yol Duyurusu
    http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=30187&DOSYAISIM=2008_KPSS_Onlisans_Yol.pdf
  29. 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) - Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzu
    ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008_KPSS_ORTONL_KLVZ/2008_KPSS_ORTONL_Kilavuz.pdf

NOT:
Yukarıda Kpss sorularına verilen bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Bu bilgilerin kullanımıyla doğabilecek neticelerden Kpssonline.com sorumlu DEĞİLDİR.
www.kpssonline.com, KPSS 'nin yasal sitesi değildir.

HERKESE AÇIK
KONU ÖZETLERİ
Eğitim Bilimleri
Türkçe
Matematik
Tarih
Coğrafya
Yurttaşlık Bilgisi
Hukuk
İktisat
İşletme
Kamu Yönetimi
Maliye
Muhasebe
HERKESE AÇIK
DENEME SINAVLARI
Eğitim Bilimleri
Türkçe
Matematik
Tarih
Coğrafya
Yurttaşlık Bilgisi
Hukuk
İktisat
İşletme
Kamu Yönetimi
Maliye
Muhasebe
Duyurular
YENİ ÜYE KAYITLARIMIZ KAPATILMIŞTIR 01.01.2014
 
Lisans Düzeyi Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Konu Dağılımları Güncellendi 17.04.2013
 
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması 16.04.2013
 
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Test Konularının Ağırlıkları ve Örnek Sorular 27.02.2013
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2012/6): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması 03.01.2013
 
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2012/5): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması 24.12.2012
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması 20.12.2012
 
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İçin (KPSS-2012/5) Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayların Dikkatine 19.12.2012
 
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması 12.12.2012
 
KPSS-2012/2 Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Sonuçları 30.11.2012
 
| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfası Yap | Arkadaşına Tavsiye Et | Bize Ulaşın | Reklam Verin |
© Copyright 2004-2024  -  KPSSOnline.com

SiteRehber.com
KPSS Online - KPSS 2013, KPSS hakkında aradığınız her şey burada... KPSS Dersleri, Kamu Personeli Seçme Sınavı, KPSS sınavına hazırlık için soru bankası. KPSS deneme sınavları, Çıkmış KPSS Hukuk, İktisat, İşletme, İngilizce, Eğitim Bilimleri Soruları, OSYM, ÖSYM, ÖSS, OSS, KPSS 2008, KPSS 2009, KPSS 2010, KPSS 2011, KPSS 2012